Beste assessor,

Mijn naam is Bryan Buffing. Inmiddels alweer 27 jaar. Ondanks vele hindernissen, hoop ik nu eindelijk mijn verbreding af te kunnen ronden. Na mijn eerste jaar op de voltijd opleiding, ben ik in 2014 verder gegaan als deeltijder. Mijn opleiding liep vanaf dat moment helaas niet helemaal volgens plan.

Het begin was hoopgevend. Na mijn eerste stage bij het Eindhovens Dagblad ging ik vol goede moed door met de opleiding. Een aantal projecten moest ik nog herkansen, maar dat zou wel goed moeten komen. Na mijn tweede stage liep het echter anders. Ik kreeg een baan aangeboden bij Helmond Sport. De voetballerij was de reden dat ik ooit was begonnen met journalistiek, dus zei ik volmondig ja. Inmiddels loop ik daar alweer drie jaar rond en merk ik dat het ten koste gaat van mijn opleiding.

Op journalistiek gebied leer ik enorm veel tijdens mijn werk en ik heb me dan ook enorm ontwikkeld, het diploma ontbreekt echter nog. Na een tijdje stil te hebben gestaan heb ik besloten hulp in te roepen. Die hulp kwam er gelukkig. Jan Hein de Gruijter heeft me bij de hand genomen en stap voor stap gaan we nu voor mijn diploma. Te beginnen met de verbreding en het assessment daarvan. Stap 1 was het herkansen van producten. Dat heb ik gedaan. In dit portfolio zul je wegens mijn vertraging oudere en nieuwere producten tegenkomen. Dit heeft er alles mee te maken dat er een aantal jaren overheen zijn gegaan voordat ik dit onderdeel af kon ronden.

Daarnaast heb ik door een misverstand eigenlijk nooit een SLB’er gehad. Dit heeft Jan Hein eveneens op zich genomen. Je treft in dit portfolio dan ook een zelfreflectie aan met een brief van Jan Hein waarin hij wat tekst en uitleg geeft over de situatie. Hieronder tref je de inhoud van mijn portfolio aan:

  • Zelfreflectie

Hierin reflecteer ik op mezelf als journalist, maar zeker ook als student. Hoe kan het dat ik zo’n enorme achterstand heb opgelopen en hoe heb ik de draad weer opgepakt. Wat heb ik in die tussentijd gedaan en geleerd en heb ik mezelf wel ontwikkeld?

  • Studieresultaten

Hierin staan mijn resultaten van het tweede jaar met daarbij de ontbrekende cijfers. Van het Filiaal zitten alle beoordelingen erbij. Van Maatschappij en Media had ik geen beoordeling (dit moest ik in zijn geheel inhalen). De beoordeling van mijn eerste stage heb ik helaas niet meer, dus ook deze ontbreekt.

  • Reparaties

Hierin tref je al mijn producties aan die ik heb moeten herkansen en waarmee ik bewijs dat ik aan de gevraagde competenties voldoe.

  • Verantwoording producties

Voor de producties die ik moest herkansen heb ik een korte verantwoording geschreven. Die tref je aan onder het kopje ‘verantwoording producties’.

  • Innovatief idee

Voor de competentie ‘vernieuwen’ heb ik een innovatief idee bedacht. Deze tref je aan onder het kopje ‘innovatief idee’

  • Toevoegingen porfolio

Om te laten zien dat ik de afgelopen jaren niet stil heb gezeten heb ik ook wat toevoegingen aan mijn portfolio gedaan. In de deeltijd opleiding zijn we niet verplicht om het onderdeel ‘vrije ruimte’ in te vullen. Toch vind ik het belangrijk om te laten zien dat ik op journalistiek gebied me heb ontwikkeld. Ik heb veel interviews afgenomen met diverse geledingen personen. Zo zitten er interviews bij met een groep (harde kern Helmond Sport), een interview met drie oud-spelers (historische wedstrijd), een interview met de commercieel directeur van Ajax en een interview met de meest invloedrijke sportmarketeer van Nederland (Bob van Oosterhout). Ook tref je nog een aantal andere verhalen aan. Wanneer ik de baan bij Helmond Sport niet had aangenomen, had ik de kans niet gehad om dit soort interviews te mogen doen. Er zit ook een interview bij met een Engelse voetballer, hiermee laat ik zien ook in het Engels een interview af te kunnen nemen en die vervolgens in het Nederlands op te schrijven en te verwerken tot een verhaal.