Verantwoording van ‘Duitse mentaliteit zou een voorbeeld moeten zijn”

Voor het onderdeel ‘Filiaal’ sta ik momenteel een 5.0. Dit heeft te maken met twee opdrachten die ik nog af moest ronden. Het ging hierbij om een internetproductie en een radio item. Voor die reparatie heb ik de productie ‘Duitse mentaliteit zou een voorbeeld moeten zijn’ gemaakt.

In het begin van de verbreding nam ik nog deel aan de voltijdopleiding. Na een aantal weken op de internetredactie ben ik overgestapt naar deeltijd. Dit viel midden in het onderdeel radio van het Filiaal. Op voltijd had ik het onderdeel radio al afgerond, maar dit was helaas niet voldoende voor de deeltijd (mede omdat het onderwerp niet meer actueel bleek te zijn). Omdat ik in het laatste deel van radio ben ingestapt, kon ik het niet meer inhalen en dus begon ik met een kleine achterstand.

De overige onderdelen heb ik wel netjes af kunnen ronden, alleen voor het onderdeel internet kreeg ik een onvoldoende. Om deze twee onderdelen te herkansen mocht ik twee radio-items maken of één grote internetproductie. Ik heb gekozen voor het laatste. Omdat ik op dat moment ook net gestart was met mijn eigen website over Duits voetbal heb ik gekozen om een productie te maken die daarbij aansloot.

De vraag die bij mij al lang speelt is; waarom wint Duitsland wel titels en Nederland niet? Hoe anders zitten Duitse voetballers in elkaar? Ik heb gekozen om een aantal (oud) voetballers te spreken die ervaring hebben in zowel Nederland als Duitsland. Zij kunnen als geen ander het verschil aanwijzen tussen Nederlandse en Duitse spelers. Ik heb ze allemaal apart opgezocht en gesproken.

Ik heb er, naast geschreven tekst, een grafiek in verwerkt en ook audio fragmenten om het wat interactief te houden. Ik hoop dat het me gelukt is om een interessant en leuke productie te maken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *