Verantwoording ‘The hooligan of Holland’

Het onderdeel ‘Achtergrond verhaal misdaad’ had ik niet gemaakt en deze moest ik daarom herkansen. Ik heb gekozen voor een verhaal over de freefights onder hooligans die steeds populairder worden. 

Voor het verhaal heb ik gekozen om vanuit iedere laag een bron te kiezen. De hooligans, de KNVB, de overheid en een voetbalclub. Het was niet eenvoudig om deze bronnen te verzamelen, maar gelukkig het wel gelukt. Vooraf heb ik dat een beetje onderschat, waardoor er iets meer tijd in het verhaal is gaan zitten.

Met name het ministerie van justitie, de KNVB en een betrokken hooligan waren lastig te benaderen. De hooligan mocht ik ook alleen anoniem citeren. Omdat ik vond dat zijn reactie belangrijk was heb ik besloten hiermee in te stemmen.

Omdat ik zelf bij een voetbalclub werk, weet ik dat het onderwerp op de kaart staat in voetballand. Wat ik ook heb gemerkt is dat er nogal luchtig over wordt gedaan. Dit komt ook duidelijk naar voren uit de reactie van de KNVB en van Ajax. Terwijl het ministerie van justitie het heel hoog oppakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *