the-ball-488714_1920

Borussia Dortmund haalt uit tegen Manchester United

Borussia Dortmund heeft vrijdagmiddag uitgehaald tegen Manchester United. In China was de ploeg van Thomas Tuchel met maar liefst 1-4 te sterk voor Mourinho en co. Uitblinker aan Duitse zijde was nieuweling Ousmane Dembélé. 

De twee grootmachten stonden tegenover elkaar in het kader van de International Champions Cup. In een goed gevuld stadion was Manchester United absoluut geen partij voor Dortmund. De doelpunten kwamen van de voet van Gonzalo Castro (2) , Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang. Voor United was het oud-Dortmunder Henrikh Mikitharyan die het net wist te vinden.

Enorm klasseverschil

Het werd negentig pijnlijke minuten voor het team van Mourinho. Met Daley Blind en Memphis Depay in de basis hadden The Reds geen schijn van kans. Vanaf het begin af aan was het Dortmund dat de klok sloeg. De openingstreffer van Castro was dan ook niet meer dan terecht. Ook daarna konen de Engelse maar geen vuist maken. Na een handsbal van Antonio Valencia binnen de zestien meter kon Dortmund er vlak voor rust 2-0 van maken.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Dortmund viel aan en United hield de boel zover als kon dicht. Op een dramatisch veld was nieuweling Dembélé de uitblinker met onder andere een geweldig doelpunt. De jongeling kreeg net over de middenlijk de bal, zette een solo in en schoot daarna met zijn ‘zwakke’ rechterbeen de bal kiezelhard tegen de touwen. Het was hét hoogtepunt van de wedstrijd.

Na het doelpunt van Dembélé werd het duel vooral overschaduwd door wissels. Onder andere Emre Mor en Marc Bartra mochten van Tuchel hun debuut maken voor Borussia Dortmund. Laatstgenoemde was met een prachtig balletje achter het standbeen nog dicht bij de 4-1, maar hij zag de bal net naast gaan.

Die vierde treffer viel nog wel en was er ook één om in te lijsten. Het was wederom Castro die scoorde. Dit keer deed hij dat door de bal vanaf randje zestien schitterend in de kruising te schieten.

Mooi vooruitzicht

De overwinning op Manchester United wil natuurlijk nog niet heel veel zeggen, omdat het een oefenwedstrijd betrof. Maar het liet wel zien dat Dortmund er goed opstaat. En dat met de terugkeer van Marco Reus en de komst van André Schürrle en Mario Götze in het vooruitzicht, kan het alleen nog maar mooier worden voor Schwarz-Gelb. Het zou zomaar eens een heel erg mooi jaar kunnen worden de Vizemeister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *