Huntelaar,_RVP_(15300576938)_crop

Broeder Huntelaar vond de Kohlenpott-derby steengoed

Duitsland is het land van de derby’s. Zo heb je de Nordderby tussen HSV en Werder Bremen. Je hebt de Rheinderby tussen Borussia Mönchengladbach en 1. FC Köln en zo kan ik nog wel even doorgaan. Afgelopen weekend was het tijd voor de Kohlenpott-derby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund. Het werd een prachtige derby, waarbij Dortmund helaas met een B-elftal op kwam dagen. Maar desondanks was het een geweldige strijd met alles erop en eraan. Voor zowel Schalke als Dortmund zijn de onderlinge wedstrijden de belangrijkste van het jaar. Het zijn wedstrijden waarin je een mislukt seizoen toch nog geslaagd kunt maken. De belangen zijn dus enorm, en dat wil soms ook nog wel eens uit de hand lopen. Daar weet Niek Huntelaar, de broer van, inmiddels alles van.

Niek zit namelijk tijdelijk achter slot en grendel. Volgens BILD zou de broer van Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar stenen hebben gegooid richting de aanhang van Borussia Dortmund. Dat is niet zo slim, zeker niet als je de broer bent van een bekende voetballer. Ik vraag me dan ook wel eens af wat er zich in het hoofd van zo’n jongen afspeelt. Al heb ik het vermoeden dat de inhoud van zijn hersenpan is gevuld met hetzelfde materiaal als dat hij richting de Dortmund supporters gooide: namelijk steen. Heel veel meer kan het nooit geweest zijn. Ik kan het sowieso maar lastig begrijpen waarom mensen dit soort idiote dingen doen rondom een voetbalwedstrijd. Je verpest op die manier de mooiste sport ter wereld en je draagt er aan dat bij supporters rondom wedstrijden straks nergens meer los mogen rondlopen.

Schalke_04_Fans_664Maar om even terug te schakelen naar Niek Huntelaar. Die jongen zal dondersgoed weten wie zijn broer is en wat het werk van zijn broer is. Ik neem in ieder geval aan dat diezelfde broer hem de kaartjes voor de wedstrijd heeft bezorgd. En Niek zal zelf ook hebben geleerd dat als je jezelf als een boefje profileert, dat je dan zomaar eens opgepakt zou kunnen worden. En als Niek dat weet, dan weet Niek ook dat ze je op het politiebureau naar je naam gaan vragen. En als je dat ook weet, dan weet je ook dat je Huntelaar heet en dat het binnen de kortste keren in de krant staat en je niet alleen jezelf in een slecht daglicht brengt maar ook je familie en met name je broer die naast voetballer ook een maatschappelijke functie heeft.

Het is dus in alle opzichten niet zo slim van onze Niek. Toen ik het bericht las moest ik ergens toch wel lachen. Hoe beschamend het ook is dat we in een samenleving leven waarin er een soort primitievelingen bestaan die stenen naar andere mensen gaan gooien. Maar waar ik om moest lachen is vooral de domheid die iemand als Niek Huntelaar dus blijkbaar in zich heeft. Naar een voetbalwedstrijd van je broer gaan, daar een steen zien liggen en is denken: ”Die gaan we gooien en daar kom ik wel mee weg.” Het lijkt me duidelijk dat Niek voor nadenken nooit een voldoende heeft gehaald op de lagere school. Al betwijfel ik of hij überhaupt ooit enige educatie heeft genoten. Want volgens mij leer je op de peuterspeelzaal al hoe je je dient te gedragen en wat de normale omgangsvormen in onze cultuur zijn. Stenen gooien hoort daar volgens mij niet bij. Al kan het zijn dat ik de les “stenen gooien is de shit” heb gemist omdat ik waterpokken had.

Het enige waar ik ooit mee naar mensen heb gegooid is met een bal op school. Dat was toen nog de bedoeling tijdens trefbal. Verder heb ik gelukkig nog nooit de idiote gedachte gehad om dingen naar andere mensen te gooien. Want het maakt in principe natuurlijk niet uit of je nu Huntelaar van je achternaam naam heet, of Janssen of De Visser, je bent gewoon een idioot als je stenen gaat gooien uit frustratie of wat dan ook naar andere mensen. Ik ben wel blij dat onze vriend Huntelaar het in Duitsland heeft gedaan. Aangezien ze daar meestal voor dit soort beesten net een beetje strengen zijn dan bij ons in Nederland. En ik hoop dat hij voorlopig tijd genoeg krijgt in zijn hokje van twee bij twee om na te denken. Al zal dat lastig genoeg zijn voor dit soort jongens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *