maxresdefault

Der Klassiker wordt zaterdag spannender dan ooit

Een doordeweekse speelronde bracht onverwacht de spanning terug in de Bundsliga. Koploper FC Bayern München verloor thuis tegen FSV Mainz (1-2), terwijl achtervolger Borussia Dortmund in Darmstadt won (0-2). Dat brengt het gat tussen de nummer één en twee terug tot vijf punten. Zaterdag zou dat gat zomaar nog verder kunnen slinken als Bayern in Dortmund op bezoek gaat. Zo wordt een klassieker die alleen voor de statistieken leuk leek te worden, misschien wel de spannendste ooit.

Met acht punten voorsprong leek Bayern München fluitend op weg naar de vierde landstitel op rij. Maar ineens was daar de eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen Mainz. En dan moet Bayern zaterdag ook nog eens naar de achtervolger toe. Geen prettig vooruitzicht in München. Bij Dortmund daarentegen kijken ze met veel vertrouwen uit naar de ontmoeting met de recordkampioen.

Niets te verliezen 

In Dortmund had iedereen zich voorafgaand aan het seizoen al neergelegd bij een kampioenschap van Bayern. De tweede plaats was het hoogst haalbare en als je de budgetten en de selecties bekijkt is dat ook zo. De kans om zaterdag in te kunnen lopen, en de achterstand te verkleinen tot slechts twee punten is dan ook een bonus. Mocht Dortmund die wedstrijd winnen, dan wordt de druk op Bayern natuurlijk enorm en zullen ze ook in München een beetje beginnen te zweten. Wanneer Bayern de wedstrijd wint zullen ze in Dortmund eventjes balen, maar zal er verder geen groot punt van gemaakt worden. De tweede plaats is namelijk zo goed als zeker binnen. Een eventuele titelstrijd zou alleen maar een leuk zijn.

Een prachtige wedstrijd voor de neutrale supporter

Borussia Dortmund tegen Bayern München is voor elke liefhebber een wedstrijd om de vingers bij af te likken. Maar voetbal wordt pas echt leuk wanneer de belangen groot zijn. Voor de neutrale toeschouwer is het dan ook mooi dat deze wedstrijd voor beide ploegen erop of eronder is. Bayern kan bij winst de titel niet meer ontlopen, Dortmund kan bij winst de Bundesliga spannender dan ooit maken. Het zal dus ook een wedstrijd vol emoties worden. Dortmund zal op volle kracht Bayern proberen te bestrijden, en de ploeg van Guardiola zal toch een beetje angstig zijn. De koploper kent vooral defensief veel blessureleed, en dat maakt een ploeg vaak onzeker.

Maar in Dortmund zullen ze zich niet al te snel rijk rekenen. De ploeg van Thomas Tuchel weet maar al te goed dat Bayern er vaak staat als het er moet staan. Zo verloor Dortmund dit seizoen bijvoorbeeld kansloos met 5-1 in München. En ook vorig seizoen moesten de zwart-gelen twee keer het onderspit delven tegen Bayern. Toch is Dortmund een van de weinige ploegen die de koploper pijn zou kunnen doen. Dat hebben ze vorig seizoen nog bewezen. Dortmund schakelde Bayern uit in de halve finale van de beker, terwijl het een regelrecht rampseizoen beleefde.

Het wordt hoe dan ook een wedstrijd die je eigenlijk niet mag missen. Zaterdagavond  18:30 uur, der klassiker tussen Borussia Dortmund en Bayern München.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *