Schalke04Stadion1

Bundesliga-talenten top 10 | #2 Max Meyer

Morgen weten we wie het grootste talent van Duitsland is op dit moment, maar eerst komt de nummer twee aan bod. En dat is geen misselijke tweede plaats. Dit talent speelde al 83 wedstrijden in de Bundesliga, achttien wedstrijden in de Champions League en heeft ook al een interland achter zijn naam staan voor Duitsland. En dat voor een jongen van slechts twintig jaar oud. We hebben het natuurlijk over één van de toptalenten van Schalke 04: Max Meyer.

Meyer_Schalke_2015#2 Max Meyer

  • Club: Schalke 04
  • Leeftijd: 20 jaar
  • Positie: Aanvallende middenvelder
  • Bundesliga-Wedstrijden: 83
  • Wedstrijden DFB-Pokal: 5
  • Europese wedstrijden: 25
  • Doelpunten: 17
  • Transferwaarde: 16 miljoen

Zo jong en nu al onmisbaar

Max Meyer kwam op 18 september 1995 ter wereld in Oberhausen. Daar begon hij dan ook vanzelfsprekend met voetballen. Bij FC Serdegna Oberhausen om precies te zijn. Vanuit daar maakte de kleine Meyer de logische overstap naar de profclub uit zijn geboorteplaats, Rot-Weiss Oberhausen. Lang bleef de middenvelder daar niet. Na twee jaar bij de rood-witten maakte Meyer de overstap naar de jeugdopleiding van MSV Duisburg, waar hij vijf jaar zou spelen.

Helaas voor MSV kon het eerste elftal uiteindelijk nooit genieten van het wonderkind. In 2009 stond buurman Schalke 04 op de stoep, en dan is het moeilijk nee zeggen. Meyer vertrok naar Gelsenkirchen en vanaf dat moment ging het snel met de Duitser.

Op het EK onder 17 werd Meyer uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, en tevens topscorer. Dat wordt je natuurlijk niet zomaar. Meyer stond vanaf dat moment op de radar. In het seizoen 2012/2013 was Meyer de grote kleine man bij de A-jeugd van Schalke. Meyer loodste zijn team met 17 doelpunten in 23 wedstrijden naar de titel. Dat was de trainer van het eerste elftal niet onopgemerkt gebleven. Want op 16 februari 2013 mocht Max Meyer debuteren in de hoofdmacht van Schalke. Uiteindelijk zou hij dat seizoen naast 23 wedstrijden in de A-jeugd, ook vijf wedstrijden voor het eerste elftal spelen. Een nieuwe ster was geboren.

Het seizoen daarna kwam Meyer vast bij de selectie, en kreeg de kleine spelmaker ook direct een basisplaats. Die gaf hij daarna nooit meer af. En dat is ook niet zo vreemd, want de eenmalig Duits international kan nou eenmaal geweldig voetballen.

Wonderkind met een prachtige toekomst

De vergelijking met Messi wordt soms al gemaakt, dat gaat wellicht wat ver. Maar dat Meyer vreselijk goed kan voetballen staat buiten kijf. Hij is enorm technisch, hij is snel, hij is wendbaar, hij kan een man uitspelen en kan ook nog een doelpunt maken. Wat kan de kleine dribbelaar eigenlijk niet? Meyer is een enorm complete speler. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat hij nog heel lang bij Schalke te bewonderen is. Of in Duitsland überhaupt. Mocht Meyer in Duitsland blijven dan is alleen Bayern München een optie. Meyer is een typische speler waarvoor je een kaartje koopt en naar het stadion gaat.

Morgen pakken we uit met het grootste talent van Duitsland. Daar zal ook een uitgebreider verhaal van op Fussballbegeistert verschijnen. Wie dat is houden we nog even in het midden. Maar de echte voetballiefhebber kan het waarschijnlijk wel raden.

Voor nu: geniet nog even van het talent van Max Meyer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *