FC_Bayern_München_vs_VfL_Wolfsburg_2010-08-20

Bundesliga-talenten top 10 | #3 Kingsley Coman

Het is tijd voor het eerste en enige talent zonder Duitse nationaliteit. Deze speler kwam al uit voor Paris Saint-Germain en Juventus en speelt op dit moment bij FC Bayern München. Tegen een speler die aan het einde van zijn carriére zit zou je zeggen dat hij een prachtige loopbaan achter de rug heeft. Maar deze jongen is pas 19 jaar oud en staat op het punt om door te breken. We hebben het over de Fransman Kingsley Coman.

Kingsley_Coman_Training_FC_Bayern_München-1_(cropped)-23# Kingsley Coman

  • Club: FC Bayern München
  • Leeftijd: 19 jaar
  • Positie: Aanvaller
  • Bundesliga wedstrijden: 16
  • Wedstrijden DFB-Pokal: 2
  • Europese wedstrijden: 6
  • Doelpunten: 4
  • Transferwaarde: 15 miljoen

Nu al bij drie Europese topclubs het eerste gehaald

Kingsley Coman is pas negentien jaar, maar heeft al bij drie Europese topclubs in het eerste gespeeld. De eerste topclub in dat rijtje is Paris Saint-Germain. Al gaat het slechts om drie wedstrijden. Het is veelzeggend dat Coman daar al als 16-jarig jochie mocht debuteren tussen de grote sterren.

In 2014 verliet de aanvaller zijn geboorteland om transfervrij naar Italië over te stappen. Juventus werd zijn volgende bestemming. Voor de Italiaanse kampioen kwam Coman tot 21 wedstrijden. Dat was overigens meestal wel als invaller. Hij kwam slechts vier keer het veld op als basisspeler.

Aan het begin van dit seizoen vertrok Coman dan ook alweer bij Juventus. FC Bayern München huurde de Fransman met een optie tot koop. In München hoeft Coman voorlopig ook nog niet op een basisplaats te rekenen, maar de concurrentie bij Die Rekordmeister is dan ook niet bepaald flauw te noemen. Toch kwam Coman al in zestien Bundesliga-wedstrijden in actie, speelde hij twee keer in het bekertoernooi en mocht hij vier keer meedoen in de Champions League. Dat is zeker niet slecht voor een jongen van negentien. Het is voor Coman dan ook te hopen dat Bayern hem een contract aan gaat bieden aan het einde van dit seizoen.

Vervelende voetballer

Coman is een vervelende speler om tegen je te hebben als verdediger. Hij is snel een altijd op zoek naar de actie. Daarnaast heeft Coman voldoende technische bagage om een mannetje uit te spelen, en zelfs te vernederen. Wel kan de aanvaller nog erg veel leren van zijn collega’s als Arjen Robben en Franck Ribery. Maar alleen al door met zulke mannen samen te trainen kan Coman alleen nog maar groeien. Hij kan wat dat betreft ook beter bij Bayern München zitten dan bij Juventus. In Italië geven ze toch net iets minder snel hele jonge jongens de kans. Wie weet kan de Fransman zijn eigenlijke werkgever zelfs nog pijn doen in de Champions League. Waar de Juventus, de huidige club van Coman nog één keer treft.

Morgen komt de nummer twee aan bod. Dan wederom een Duitser, die furore maakt in het shirt van Schalke 04. Voor nu, geniet nog even van wat beelden van het grote talent van Bayern München: Kingsley Coman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *