8272323767_95c5cd489d_b

Top 10 Bundesliga-talenten | #4 Julian Brandt

We zijn aangekomen bij de nummer vier in de talenten top 10. Het gaat om een 19-jarige Duitse aanvaller die al op zijn zeventiende in het eerste elftal van Bayer Leverkusen mocht debuteren. Ook heeft deze jongen aanvaller al zestien Champions League wedstrijden in de benen. Op nummer vier staat Julian Brandt.

Julian Brandt

Julian Brandt

#4 Julian Brandt

  • Club: Bayer Leverkusen
  • Leeftijd: 19 jaar
  • Positie: Linksbuiten
  • Bundesliga wedstrijden: 55
  • Wedstrijden DFB-Pokal: 7
  • Europese wedstrijden: 17
  • Doelpunten: 10
  • Transferwaarde: 10 miljoen

Keuze voor Leverkusen bleek de juiste

Julian Brandt begon zijn loopbaan bij het bescheiden SC Borgfeld. Daar speelde de aanvaller van 2001 tot 2009, om vervolgens te verkassen naar FC Oberneuland. Daar zou hij uiteindelijk een stuk korter verblijven dan bij Borgfeld. In 2011 kreeg de toen 14-jarige Brandt namelijk de kans om naar VfL Wolfsburg te verkassen. Een bestaan in het profvoetbal kwam daarmee een stapje dichterbij.

Bij de club uit autostad Wolfsburg speelde Brandt twee en een half jaar in de jeugd. Op zijn zeventiende vetrok hij vanuit de Wolfsburg-jeugd naar de grote mannen in Leverkusen. Daar haakte de jonge Brandt wonderbaarlijk snel aan. Een maand na zijn komst in januari 2014 mocht hij dan ook al debuteren in de hoofdmacht. Brandt kwam in de 84e minuut in het veld voor Son, dat was in de wedstrijd tegen Schalke 04. Drie dagen later volgde zelfs zijn Champions League debuut tegen Paris Saint-Germain.

Het wachten was op een plek in de basiself bij Bayer Leverkusen. Die kwam er op 4 april van dat jaar. Tegenstander was HSV in Hamburg. En ook daar liet Julian Brandt zijn potentie zien. Hij bekroonde zijn debuut in de basis direct met een doelpunt.

Een buitenspeler met lef

Brandt is met zijn 1 meter 83 redelijk lang voor een buitenspeler. Vaak zijn de wat grote spelers technisch niet de meest begaafde. Bij Brandt ligt dat toch wat anders. Het is een speler die altijd dreiging heeft aan de bal en ook altijd lef toont. Hij durft een mannetje op te zoeken en uit te spelen. Daarnaast is de jonge Duitser geen speler die alleen veilige beslissingen neemt in het veld. Het is een speler die lef toont en risico in zijn spel legt. Dat gaat ook wel eens mis, maar met zijn 19 jaar is er nog genoeg tijd om bij te schaven.

Morgen komen we aan bij de drie grootste talenten die er momenteel rondlopen in de Bundesliga. En op drie vinden we de eerste, en enige, niet-Duitser in de lijst. Het gaat dan om een 19-jarige Fransman die al in drie grote competities zijn minuten heeft gemaakt. Zo kwam hij al uit in de Ligue 1, de Serie A en de Bundesliga. Om wie het gaat vertellen we morgen.

Bekijk hieronder nog wat mooie beelden van de nummer vier: Julian Brandt van Bayer Leverkusen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *