sport-788105_1920

Top 10 Bundesliga-talenten | #5 Jonathan Tah

Vandaag komen we de top vijf binnen met misschien wel het grootste defensieve talent van dit moment. Hij is pas 20 jaar maar speelde al voor drie ploegen in het Duitse betaalde voetbal. Afgelopen zomer werd hij door Bayer Leverkusen overgenomen van HSV voor een bedrag tussen de zes en zeven miljoen euro. Op nummer vijf staat Jonathan Tah.

Jonathan Tah, deutscher Fußballspieler

#5 Jonathan Tah

  • Club: Bayer Leverkusen
  • Leeftijd: 20 jaar
  • Positie: Centrale verdediger
  • Bundesliga wedstrijden: 38
  • Wedstrijden DFB-Pokal: 8
  • Europese wedstrijden: 9
  • Doelpunten: 0
  • Transferwaarde: 10 miljoen

Eerst om stap terug om er vervolgens twee vooruit te zetten

Jonathan Tah debuteerde al op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van HSV. Dat deed hij in een wedstrijd om de DFB-Pokal. Hij werd daarmee de jongste debutant ooit in de hoofdmacht van HSV. Tah speelde al vanaf zijn tiende levensjaar bij de club uit Hamburg. Zeven jaar later mocht hij dus al debuteren, en hij werd zelfs al snel basisspeler. Dat was onder toenmalig trainer Bert van Marwijk. De Nederlander zag het talent van Tah direct en maakte hem een belangrijke schakel in zijn elftal. Toen Van Marwijk echter vetrok was het ook met Tah snel gedaan. Hij verdween uit de basis en ging zijn wedstrijden spelen voor het tweede elftal en voor de A-junioren.

In het seizoen 2014/2015 besloot HSV dat het voor de jonge verdediger beter was om op huurbasis elders te gaan spelen. Dat werd Fortuna Düsseldorf. In de 2.Bundesliga kwam Tah tot 23 wedstrijden. In die wedstrijden maakte Tah een dusdanige indruk dat in de zomer Bayer Leverkusen op de stoep stond. De ploeg die momenteel vierde staat in de Bundesliga nam Tah uiteindelijk voor een bedrag tussen de zes en zeven miljoen over.

In Leverkusen was de Duitser direct basisspeler. Hij kwam tot dusverre dan ook tot 22 wedstrijden en speelde alle duels in de Champions League mee. Bij die club is Tah uitgegroeid tot een van de grootste talenten van dit moment. Een enorm gemis voor HSV dus, de club waar hij al vanaf zijn jeugd speelde.

Naast zijn clubloopbaan komt Tah ook uit voor de nationale jeugdploegen van Duitsland. De verdediger heeft naast een Duits ook een Ivoriaans paspoort. Maar al sinds Duitsland onder 16 speelt hij voor de Duitsers. Een officiële keuze heeft Tah nog niet gemaakt, maar het lijkt erop dat hij voor Duitsland zal gaan kiezen. Tah is overigens ook in Duitsland geboren, in Hamburg wel te verstaan.

Spijkerharde topper

Met zijn 1 meter 94 is Jonathan Tah een imposante verschijning op het veld. In de duels gebruikt Tah dan ook vaak zijn fysiek. Hij is enorm sterk in de lucht, heeft een behoorlijke snelheid en zijn tackles zijn vaak perfect. Bayer Leverkusen mag dus van geluk spreken dat het Tah voor relatief weinig geld heeft overgenomen. Of ze ook lang van hem kunnen genieten is een tweede. Het zal niet lang duren voordat de Europese top in de rij zal staan voor Tah.

Jonathan Tah was de laatste verdediger in deze top 10. Morgen gaan we door met een 19-jarige aanvaller die ook bij Bayer Leverkusen onder contract staat.

Bekijk hieronder nog wat beelden van Jonathan Tah:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *