football-689259_1920

Top 10 Bundesliga-talenten | #7 Timo Werner

We zijn inmiddels aangekomen bij de nummer zeven van de lijst. Deze 19-jarige Duitse aanvaller speelt al sinds zijn 17e in het eerste elftal van VfB Stuttgart. Daarmee werd hij de jongste debutant ooit voor Stuttgart. Tegenwoordig is de jongeling nurliet meer weg te denken de basiself. We hebben het over Timo Werner.

#7 Timo Werner

  • Club: VfB Stuttgart
  • Leeftijd: 19 jaar
  • Positie: Aanvaller
  • Bundesliga wedstrijden: 82
  • Wedstrijd DFB-Pokal: 6
  • Europese Wedstrijden: 2
  • Doelpunten: 12
  • Transferwaarde: 8 miljoen euro

Geboren en getogen in Stuttgart

Timo Werner kwam op 6 maart 1996 ter wereld in Stuttgart. De stad waar hij momenteel furore maakt in het eerste elftal van de VfB. Bij die club speelt hij al sinds 2002. We kunnen dus spreken over een echte jongen van de club. Dat Werner een uitzonderlijk talent was hadden ze bij Stuttgart ook al snel in de smiezen. Op 17 jarige leeftijd mocht de aanvaller zijn debuut maken in het eerste elftal. Dat was in de wedstrijd tegen Botew Plowdiw in het kader van de Europa League. Op 17 augustus 2013 mocht Werner ook zijn opwachting maken in de Bundesliga. Dat gebeurde in een duel tegen Bayer Leverkussen. Met zijn 17 jaar en 164 dagen werd hij daarmee de jongste debutant ooit voor Stuttgart.

Ook is Werner een vaste klant bij de Duitse jeugdelftallen. Zo speelde hij al 44 interlands voor Duitsland onder 15,16,17,19 en 21. Daarin was de aanvaller overigens een stuk trefzekerder dan bij Stuttgart. In die 44 wedstrijden kwam Werner namelijk 34 keer tot scoren. Dan steken zijn 12 treffes in 90 wedstrijden bij Stuttgart daar een beetje schraal bij af.

Snelheid als grootste wapen

Werner kan geweldig voetballen. Maar heeft daarnaast nog een groot wapen. Hij is razendsnel. Werner is op snelheid bijna niet af te stoppen en heeft daarnaast een enorme startsnelheid. Dat maakt het lastig om hem als verdediger af te stoppen. Een overtreding is dan vaak ook het enige en beste redmiddel tegen de Duitser. Werner beschikt naar een enorme motor ook over een goede actie. Hij zoekt graag tegenstanders op en is handig in de kleine ruimte. Dat zorgt er ook voor dat hij op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan.

Het scorend vermogen zou nog wel een stuk beter kunnen. In 90 wedstrijden maakte hij pas 12 doelpunten. Voor een aanvaller is dat toch wat aan de krappe kant. Maar we moeten niet vergeten dat Werner pas 19 jaar oud is. Er zijn maar weinig voetballers die op die leeftijd kunnen zeggen dat ze al 90 wedstrijden of het hoogste niveau in de benen hebben. Wat dat betreft heeft Werner dus al een enorme voorsprong op zijn leeftijdsgenoten. In Duitsland wordt er dan ook niet getwijfeld aan zijn toekomst. Werner staat na 90 wedstrijden nog altijd pas aan het begin van een geweldige loopbaan.

Morgen gaan we weer terug naar een middenvelder. Dan gaan we naar de verrassing van het seizoen. Hij kwam uit het niets binnen stormen in de Bundesliga. En daar maakt hij een enorme indruk. Morgen zien we wie dat is.

Bekijk hieronder nog wat beelden van de nummer zeven Timo Werner:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *