sport-788105_1920

TOP 10 | De grootste Bundesliga-talenten

Met de Bundesliga heeft Duitsland kwalitatief één van de sterkste competities van Europa in handen. En dat betekent dus automatisch ook dat er geweldige spelers rondlopen. Naast gearriveerde topspelers is de Bundesliga ook een kweekvijver van jong talent. Fussballbegeistert brengt de komende tien dagen de grootste talenten in beeld doormiddel van een top 10. We trappen af met de nummer tien: Niklas Süle

 

Niklas_Süle

10. Niklas Süle

  • Club: TSG Hoffenheim
  • Leeftijd: 20 jaar
  • Positie: Centrale verdediger
  • Bundesliga wedstrijden: 63
  • Wedstrijden DFB-Pokal: 6
  • Doelpunten: 6
  • Marktwaarde: 8 miljoen euro

 

Als jong talent op tienertour

Niklas Süle is pas 20 jaar, maar heeft al een aardig rijtje clubs achter zijn naam staan. Zijn carriére begon bij de club met de prachtige naam SV Rot-Weiss Walldorf. Daar werd het talent van de verdediger ontdekt door de scouts van Eintracht Frankfurt, de club uit zijn geboorteplaats, en dus vertrok Süle al op jonge leeftijd. Süle zou uiteindelijk tot juni 2009 in de jeugdopleiding van Eintracht spelen. Om vervolgens de stapte maken naar de jeugd van SV Darmstadt. Dat verblijf bleef slechts beperkt tot een half jaar. In januari 2010 ruilde Süle SV Darmstadt in voor de C-junioren van zijn huidige club TSG 1899 Hoffenheim. Dat zou de juiste stap blijken te zijn.

Als 17-jarige tussen de grote jongens

Dat Niklas Süle een groot talent was dat hadden ze bij Hoffenheim ook snel in de gaten. Al op 17-jarige leeftijd mocht de verdediger zijn debuut maken voor het eerste elftal. Dat gebeurde op de 33e speeldag in de 1-4 thuisnederlaag tegen HSV op 11 mei 2013. Ook in de laatste wedstrijd van dat seizoen mocht Süle zijn opwachting maken. Daarna is hij nooit meer uit het elftal verdwenen.

Inmiddels maakte Süle zes doelpunten, vijf in de Bundesliga en één in de DFB-Pokal. Toch zal zijn eerste doelpunt voorlopig de meest bijzondere uit zijn loopbaan blijven. Süle opende namelijk de score tegen het grote FC Bayern München. Helaas voor Hoffenheim en Süle werd de wedstrijd uiteindelijk alsnog met 2-1 verloren.

imgres-2Op 20-jarige leeftijd is Süle niet meer weg te denken uit het hart van de defensie bij Hoffenheim. Hij speelde inmiddels al 63 Bundesliga-wedstrijden. Een enorm aantal voor een speler van die leeftijd. Momenteel is Süle dan ook een zeldzaam lichtpuntje in één moeilijk seizoen voor de voormalig club van Huub Stevens. Na 21 wedstrijden vindt de club zichzelf terug op de voorlaatste plaats, en dat zou directe degradatie betekenen. Het gat met de nummer zestien is maar liefst vijf punten, het verschil met hekkensluiter Hannover 96 daarentegen slechts één punt. Degradatie lijkt voor Hoffenheim en Süle dan ook steeds dichterbij te komen.

Mocht het zo ver komen dan lijkt het waarschijnlijk dat Süle de deur bij Hoffenheim achter zich zal gaan sluiten.

Toekomstig verdediger van Die Mannschaft

Naast zijn carriére in de Bundesliga doorliep Süle ook alle nationale jeugdploegen vanaf Duitsland onder 16. Momenteel komt de verdediger uit voor Jong-Duitsland en een stap naar Die Mannschaft lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd. Het EK komende zomer in Frankrijk komt wellicht nog te vroeg, Süle heeft namelijk flinke concurrentie als het gaat om de posities centraal achterin.

Maar dat de verdediger een grote toekomst voor zich heeft daar lijkt niemand aan te twijfelen. De jongeling heeft alles in zich om een topverdediger te worden. Met zijn 1 meter 95 is hij nauwelijks te kloppen in de lucht. Daarnaast kan hij ook nog heel aardig meevoetballen en is hij meedogenloos in de duels. Ook heeft hij over een gebrek aan snelheid weinig te klagen. Kortom vergeet de naam Niklas Süle niet.

Morgen gaan we verder met de nummer negen in de lijst. Dat is wederom een 20-jarige Duitser. Maar wie dat is houden we nog even in het midden.

Bekijk hieronder nog wat beelden van Niklas Süle bij TSG Hoffenheim.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *