Bildnummer: 00980011  Datum: 23.08.1975  Copyright: imago/Sven Simon
Willi "Ente" Lippens (Essen) am Ball; Vneg, quer, Schuss, Schuß, schießen, Saison 1975/1976, Rot Weiß Essen, RWE, RW Frankfurt / M. Dynamik,  Fußball 1. BL Herren Mannschaft Deutschland Einzelbild Aktion Personen

EXCLUSIEF | Archief Foto’s Willi Lippens

Naar aanleiding van het verhaal op Fussballbegeistert over Willi Lippens was Rot-Weiss Essen zo gul om speciaal voor ons het archief open te trekken. Die prachtige plaatjes kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden.

Lippens was een in Duitsland geboren Nederlander met een Nederlands paspoort. Hij is ook één van de zes spelers die nooit voor een Nederlandse club speelde, maar wel in het Nederlands elftal. Daar kreeg Lippens het echter aan de stok met spelers zoals Rinus Israel en Willem van Hanegem. Dat had vooral te maken met het feit dat Lippens Duitstalig was. Toch had de vleugelaanvaller van weleer niets met de Duitsers. De bondscoach van Duitsland had Lippens meerdere malen proberen over te halen om met West-Duitsland het WK te spelen. Het WK waar Lippens graag naartoe was gegaan met Oranje. Lippens bedankte echter en zag uiteindelijk vanuit Mallorca de Duitsers wereldkampioen worden, ten koste van het Oranje waar hij in wilde spelen. Mocht je dat verhaal gemist hebben, dan is dat hier terug te vinden.

 

Bekijk hieronder de exclusieve archief foto’s van Herrn Lippens, met grote dank dus aan Rot-Weiss Essen.

 

 

Bildnummer: 00980011 Datum: 23.08.1975 Copyright: imago/Sven Simon Willi "Ente" Lippens (Essen) am Ball; Vneg, quer, Schuss, Schuß, schießen, Saison 1975/1976, Rot Weiß Essen, RWE, RW Frankfurt / M. Dynamik, Fußball 1. BL Herren Mannschaft Deutschland Einzelbild Aktion Personen

Lippens, Nachthemd

Willi Lippens was naast voetballer ook lolbroek

Lippens, Angler

De vleugelflitser moest ook wel eens rust zoeken

Lippens, BMW

Die Ente met zijn BWM

Willi Lippens.im Trikot von Rot Wei§ Essen 1968 © HORSTM†LLER GmbH, Postfach 103862, 40029 DŸsseldorf, Tel. 0211/ 359220, ISDN : 0211/ 9357404 Postbank Kšln Kto.126135-503, BLZ 37010050 , copyright nur fŸr journalistische Zwecke !

SCN_0015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *