Streaker_(unidentified_location_in_London)

Proschwitz voorvechter van de blote snikkel

Nick Proschwitz is niet meer welkom bij zijn club SC Paderborn. De reden vind ik wel een erg slappe overigens. De spits liet zijn geslachtsdeel zien aan een vrouwelijke medewerker van de club tijdens het trainingskamp in Turkije. Het ergste aan alles is nog wel dat hij er zelf helemaal niets aan kon doen. Proschwitz had een zogenaamde Hans Kazan broek aan. Iedereen in de voetballerij kent die broeken wel. Het zijn van de verdomde broeken die zomaar uit het niks van je kont afzakken, en dan sta je in je blote sjarrel voor de groep. In het amateurvoetbal zijn die broeken haast niet aan te slepen. Ik vind het juist goed om te zien dat ze het profvoetbal nu ook beginnen te bereiken. Maar bij Paderborn denken ze daar dus heel anders over. Erg flauw als je het mij vraagt.

Als je tegenwoordig al niet eens meer in je blote tampeloeris mag rondparaderen op trainingskamp, dan mag je echt helemaal niets meer. Zelf voetbal ik op bescheiden amateurniveau. En ook wij houden ieder jaar een soort van trainingskamp. Al blijven de enige ballen die meegaan over het algemeen veilig in de zak. Maar wanneer wij op trainingskamp gaan dan heeft iedere speler toch wel minstens een aantal van die Hans Kazan broeken bij zich. Ik zal het duidelijker maken. Wanneer er in ons elftal de regel zou bestaan dat het geslachtsdeel tijdens het trainingskamp in de broek zou moeten blijven dan hadden we zonder uitzonderingen allemaal een andere hobby moeten gaan zoeken. En dat klinkt misschien primitief en je krijgt daar direct het beeld bij dat zo’n trainingskamp een verzameling op hol geslagen neanderthalers is. En dat is natuurlijk ook zo.

Een trainingskamp voor voetballers is een soort schoolreisje met groep 2 van de kleuterklas. Volwassen mannen die een tijdje los worden gelaten gaan zich snel gedragen als hun voorvaderen. En dat betekent jezelf zo min mogelijk wassen, scheren, aankleden, eigenlijk een beetje alles wat te maken heeft met hygiëne. Hygiëne is voor mietjes, de meeste voetballers kunnen dat woord niet eens uitspreken laat staan schrijven. Waarom zouden ze er dan in hemelsnaam aan meedoen?

Daarom begrijpt iedere voetballer precies de hel die Proschwitz nu moet doorstaan. Voor zijn daad zou hij eigenlijk direct een standbeeld moeten krijgen. Hij staat op voor al die amateurvoetballers die iedere week rond de velden hun jonge heer frisse lucht proberen te geven. Hij laat aan de wereld zien dat amateur voetballers eigenlijk helemaal niet zo raar zijn als dat iedereen denkt. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal. En al ziet niemand er de humor van in, en al is het helemaal niet grappig. Het zal altijd blijven gebeuren. Helaas kost het Proschwitz nu wel zijn baan en komt hij straks zonder club te zitten. Maar deze voorvechter van het streaken zal snel zijn plekje weer gevonden hebben. Ieder amateurelftal zal deze spits direct in de armen sluiten. En wanneer ze op trainingskamp gaan mag hij gewoon mee. Ook de Hans Kazan broeken zijn dan meer dan welkom. Laat hem maar lekker uitwaaien Nick. Je bent een held!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *